Menu Sluiten

Klassieke massage

Klassieke massage zorgt in de basis voor een betere doorbloeding van spieren en huid door middel van kneden, strijken en druk uitoefenen. Spieren worden hierdoor gestimuleerd afvalstoffen los te laten en voedingsstoffen op te nemen. Klassieke massage laat spanning en ontspanning ervaren in het lichaam.

Energetische/haptische massage

Tijdens een energetische massage nodig ik je uit om jezelf bewust te worden van de energie in je lichaam en het ervaren van verschillende sensaties.Dit kan waargenomen worden als koud, warmte, pijn, genot, openheid, afgesloten enzovoort. Belangrijk is dat de sensaties waargenomen worden zonder dat je jouw gevoelens gaan veroordelen, of dat het moet veranderen. Het willen wegnemen of veranderen van symptomen is een strategie om het gevoel wat er is (pijn,verdriet, angst,boosheid) niet te hoeven voelen.

Polariteit massage

Bij deze massagevorm kan je ervaren hoe het is gesteld met je energiebalans. Hierbij worden de 7 hoofdchakra’s betrokken. Deze chakra’s staan voor verschillende thema’s van bewustzijn en hebben ieder hun eigen functie en energie.

Holistic pulsing

Holistic pulsing bestaat uit het zachtjes in beweging brengen (pulsen) van je lichaam, afgestemd op het ritme van jouw lijf. De pulsen kunnen gecombineerd worden met wiegende, rollende en strekkende bewegingen. Je wordt uitgenodigd om op steeds dieper niveau spanningen los te laten en er ontstaat ruimte om te luisteren naar wat je lichaam je te vertellen heeft.

Voetreflexmassage

Verschillende drukpunten/zones op de voet corresponderen met zones op het lichaam. Door het masseren van de voeten en daarmee de uiteinden van zenuwbanen en energiebanen, heeft effect op het hele lichaam.
Voetzonereflexmassage laat de balans/onbalans in het lichaam ervaren en de verbinding tussen hoofd en lichaam, tussen denken en voelen.

Bindweefselmassage

Bindweefselmassage bestaat uit het rollen van de huid. Er is een relatie tussen organen, huid en spierzones. De zones van het lichaam met de daarmee corresponderende organen en spieren worden gestimuleerd. Bindweefselmassage is een uitnodiging om te ervaren wat er onderhuids speelt.

Er kunnen dieperliggende blokkades ervaren worden.

Meridiaanmassage

Meridianen zijn energiestromen in het lichaam die gekoppeld zijn aan de organen. De uitnodiging ligt in het ervaren van de stroming van de levensenergie (ook wel Ki genoemd) op het moment dat de meridiaan wordt aangeraakt.

Focussen

Focussen is ruimte geven aan íets in het lichaam dat aandacht vraagt. Als er bij dat ‘iets’ stilgestaan wordt op een uitnodigende manier, kan het zich ontvouwen. Zo wordt duidelijk waar het echt om gaat. Het kan andere processen, zoals het ontwikkelen van je eigen kwaliteiten en andere vormen van therapie en lichaamswerk ondersteunen en beïnvloeden.

Ayurvedische massages

Dit zijn veelal massages met een reinigende werking die zich richten op het lichamelijke, mentale en spirituele welzijn van de mens. Het zelfhelend vermogen van lichaam en geest wordt gestimuleerd. Het kan zowel overtollige gifstoffen verwijderen als overtollige emoties laten stromen.

Sattvisch gerichte massage

Sattva heeft in de ayurveda de betekenis van rust, genade, helderheid en begrip, omgeven door een “lichte” energie. De massage is vriendelijk, licht, zacht,sensitief en harmoniseert en kalmeert de zintuigen. Een sattvische massage is meditatief en geeft inzichten, helderheid en energie.

Ontspanningsmassage

Heb je geen klachten maar wil je gewoon een moment helemaal voor je zelf, dan ben je ook van harte welkom voor een ontspanningsmassage.

Top