Menu Sluiten

Deze massages komen niet in aanmerking voor vergoeding.

Op deze pagina staan de massages die specifiek gericht zijn op pure ontspanning.
Ook de massages genoemd onder massagevormen kunt u kiezen voor een ontspanningsmassage.

Ayurvedische massages

Dit zijn veelal massages met een reinigende werking die zich richten op het lichamelijke, mentale en spirituele welzijn van de mens. Het zelfhelend vermogen van lichaam en geest wordt gestimuleerd. Het kan zowel overtollige gifstoffen verwijderen als overtollige emoties laten stromen.

Shirodhara

ShirodharaShirodhara betekent letterlijk “een warme stroom op het hoofd”.
Tijdens de behandeling wordt gedurende ongeveer 20 minuten een continue stroom van warme olie over het voorhoofd (derde oog chakra) gegoten. Naast het reinigende effect, stimuleert Shirodhara de afscheiding van serotonine, het hormoon dat ons rust en een weldadig gevoel geeft en onze gedachtestroom vertraagt.

Shiatsu stoelmassage

Tijdens de stoelmassage word je lichaam gemasseerd d.m.v. drukpuntmassage, knedingen en strekkingen, die de interne energiehuishouding beïnvloeden. De massage wordt gegeven over je kleding heen.

Hot-Stone massage

Er wordt gebruik gemaakt van opgewarmde basaltstenen (vulkanische stenen) die op het lichaam worden geplaatst (oa op de meridianen). De warmte (45 gr.C.) dringt diep door in de spieren, stimuleert de chakra’s en het bevordert tevens de doorbloeding. Daarna wordt u gemasseerd met warme olie en worden ook de stenen als massage-instrument gebruikt. Doordat het een massage is met afwisseling in ritme en druk, en met veel warmte, heeft het een diepe en helende werking.

Top